Acta Kapitalförvaltning      Konstnär Ulla Bolin      Elektrobladh  AB                 

 

                   

 

                                           

 

Nyhetsbrev från Barnhemmet The Step,

Insamlingsstiftelsen Barnhemmet Sofia,

April 2010

 

I början av denna månad var alla slutliga skolexaminationer avslutade och ett tre veckor långt skollov väntade. Examinationerna gick väldigt bra och alla flickor kunde flyttas upp en klass. De är otroligt stolta och glada över sina skolresultat och det är naturligt vi också!

 

Under lovet hittade de på olika roliga saker i Kathmandu och bl a var de en dag på ett nöjesfält. En helt ny upplevelse och de var visst alldeles exalterade, berättade Rajeev.

 

   

 

 

Därefter åkte de på sitt livs första ”semester”. Rajeev hade chartrat en buss med chaufför och de körde först till Pokhara där de stannade några dagar och därefter till Chitwan nationalpark i södra Nepal. I Pokhara var de runt på sightseeing och lärde känna en ny del av Nepal de aldrig tidigare hade besökt och fick se Himalayabergen på nära håll. De rodde båt på sjön och tyckte det var jätteroligt. Hela Rajeevs familj var med på resan (på egen bekostnad); hans fru och son, två av hans tre bröder samt hans båda föräldrar. Barnhemmets personal Neru och Maya var naturligtvis också med.

 

 

  

På hotellrummet i väntan på kvällens middag. Klädda i sina allra finaste kläder från en av våra sponsorer i Sverige; Me & I, som tillverkar barnkläder och som också skänkte kläder till flickorna i höstas.

 

    

Alla barnen i en spännande grotta.                                                 Båttur på sjön i Pokhara.

 

 

I Chitwan hade de visst ännu roligare. De var bl a på en elefantfarm, paddlade kanot i floden bland krokodilerna och var på traditionell dansuppvisning en kväll. De ville stanna längre i Chitwan och ber nu om att få åka tillbaka så fort som möjligt!

 

    

Besök på en elefantfarm i Chtiwan Nationalpark.                           Kanottur på floden i Chitwan.

 

 

    

Bad i floden i Chitwan.                                                                      Hela gänget samlade på kvällen.

 

 

Nu är de tillbaka i Kathmandu och skolan har börjat igen. Ytterligare ett rum har vi fått i huset. Kontoret/förrådet har fått ett nytt rum på övervåningen och det gamla förrådet/kontoret har nu blivit flickornas rum det också.

 

Vi har också införskaffat en liten hundvalp som är tänkt att bli barnhemmets vakthund. Den är bara någon månad gammal ännu och personal från kenneln kommer till Step flera gånger i veckan för att hjälpa till att fostra den och träna den till att bli en bra vakthund. Både personalen och flickorna är överförtjusta i denna lilla hund.

 

Lilla hunden får mat i hallen.

 

 

Yuta har också haft födelsedag sedan förra nyhetsbrevet. Hon fyllde 5 år och firades ordentligt.

  

Yutas födelsedagskalas.

 

 

Tveka inte att höra av er om det är något ni undrar över eller om ni har någon annan fundering. Tack alla för Er hjälp!

 

 

 

Med vänlig hälsning

Sofia Lindblom

www.thestep.se