Acta Kapitalförvaltning      Konstnär Ulla Bolin      Elektrobladh  AB                

 

                     

 

                          

 

 

Nyhetsbrev från Barnhemmet The Step,

Insamlingsstiftelsen Barnhemmet Sofia,

december 2009

 

Nu är det snart två veckor sedan vi lämnade Nepal och alla nio flickorna på The Step. Vi hade tre fantastiska veckor tillsammans med dem. Det var verkligen roligt att tillbringa så mycket tid tillsammans med dem, leka med dem och få lära känna varandra. Vilka underbara tjejer! Så glada, entusiastiska, busiga och ambitiösa. Ja, vilken glädjefylld tid.

 


Det var verkligen värdefullt att vara på plats och vi tycker att vi fick mycket viktigt uträttat. Trots regelbundna e-mail varje dag och telefonsamtal varje vecka med Rajeev, är det ju helt annat att träffas och tillsammans kunde vi diskutera oss fram till saker vi anser viktiga att arbeta med.

 

Konkreta förändringar och förbättringar som vi har genomfört under dessa veckor är bl a: inläggning av heltäckningsmattor i alla rum, back-up system för elen, införskaffande av en "heater", införkaffande av dvd, införskaffande av dammsugare, tagit bort allt skräp runt huset, städat badrummet och "lärt" Neru hur man städar ett badrum samt beslutat om att laga motorn i brunnen så att huset återigen kan få rinnande vatten. Vidare, har vi bestämt oss för att köpa en tvättmaskin, ett kylskåp, en stationär dator, en elektrisk vattenrenare som renar det rinnande kranvattnet och en gasdriven varmvattenberedare. Det sistnämnda känner vi oss särskilt glada för. På det viset kommer det att bli betydligt lättare att städa, tvätta och diska. Slutligen har vi också bestämt oss för att hyra ytterligare ett rum. Vi hoppas att det kan ske så snart som möjligt.

 

Det var också väldigt nyttigt att träffa skolans rektor vid ett flertal tillfällen och det var naturligtvis både roligt och rörande att höra att hon var mycket imponerad av både barnhemmet, Rajeev och framförallt barnen. Bl a berättade hon att flickorna var artiga, omtänksamma och tog väldigt väl hand om andra elever, men framförallt varandra.

 

Sedan vi åkte hem, har flickorna haft en lite lugnare period. De har fokuserat på skolarbetet och lärt sig alla nya spel vi hade med oss. Just nu är det återigen strejk i Nepal under tre dagar och barnen är därför lediga från skolan.

 

Vill Ni läsa mer om våra veckor i Nepal, läs på vår blog http://blog.thestep.se

 

Tack alla för Ert engagemang och vi vill önska Er en riktigt god jul och ett gott nytt år!

 


Med vänlig hälsning

 

Sofia & Christian Lindblom

www.thestep.se