Acta Kapitalförvaltning      Konstnär Ulla Bolin      Elektrobladh  AB                 

 

                   

 

                                           

 

Nyhetsbrev från Barnhemmet The Step,

Insamlingsstiftelsen Barnhemmet Sofia,

Februari  2010

 

Under februari månad har man firat den viktiga högtiden Shiva Ratri i Nepal och det är guden Shivas födelse som firas. Aktiviteter pågår på samtliga Shiva-tempel i Indien och Nepal, men ett av de allra viktigaste Shiva-tempel, Pashupatinath, finns i Kathmandu. Heliga män (sadhus) från hela Indien och Nepal, som valt att dyrka just guden Shiva, kommer hit och det är intressant och spännande att vara i Nepal vid just denna tid.

 

På The Step har Guddus födelsedag firats. Hon hade prinsesskläder på sig och de åt extra god mat och tårta.

 

  

 

En skolfri lördag i februari månad, var alla flickor och Neru på bio och såg en traditionell hindifilm. Flickorna hade varit överlyckliga över att för första gången i deras liv gå på bio! Efter bion gick de till en restaurang och åt lunch.

 

      

 

Christian har varit hos Inner Wheel i Landskrona och berättat om barnhemmet och vi fick samtidigt ett generöst bidrag av dem. Tack!

 

Vi har också fått en ny sponsor; Filip & Alexander AB i Lund. Jättekul! Filip & Alexander och även hjälpt oss göra en fin Step-logga från ett fotografi från vår skylt utanför The Step. Vi är väldigt tacksamma för den hjälpen! 

 

                                                                

 

Rotary i Bredaryd har också tillkommit som ny sponsor och det är också roligt!

 

Sticka & skicka-kampanjen pågår fortfarande på Facebook och Eva Kullenberg i Ängelholm verkar ha fått in många fina stickade rutor, där varje ruta innebär 1 krona till The Step, och som sedan skall sys ihop till lapptäcke.

 

Det är visst viktigt att vi även har en nepalesisk hemsida, som är registrerad där, så det har vi nu skapat: www.stepintl.org.np

 

Avslutningsvis kan vi berätta att alla flickor verkligen mår bra och trivs. Det är så roligt att höra deras skratt i bakgrunden när vi pratar med Rajeev i telefon när han är på barnhemmet. Tack alla för att Ni gör detta möjligt! Tveka inte att höra av Er om det är något Ni undrar. 

 

 

 


Med vänlig hälsning

 

Sofia & Christian Lindblom

www.thestep.se