Acta Kapitalförvaltning      Konstnär Ulla Bolin      Elektrobladh  AB                 

 

                   

 

                                           

 

 

Nyhetsbrev från Barnhemmet The Step,

Insamlingsstiftelsen Barnhemmet Sofia,

Januari 2010

 

Under januari månad har barnen haft vinterlov några veckor och samtliga har varit hos släktingar i sina hembyar. Nu är de tillbaka och skolans vårtermin har börjat. De studerar extra mycket just nu, eftersom de har sina slutliga examinationer nästa månad. Det avgör om/till vilken klass de flyttas upp till.

 

Det är väldigt kallt i Kathmandu nu och både barnen och Neru är glada för den ”heater” som vi köpte för några veckor sedan. Den sätts på om eftermiddagarna så att det är varmt när de kommer hem från skolan och när de skall gå och lägga sig. Ännu gladare är de visst för varmvattenberedaren! De älskar att tvätta händerna och duscha i varmvatten. Neru har nu också börjat diska i varmt vatten. Det var något vi pratade mycket om när vi där. Just vikten av att alltid tvätta och diska i varmt vatten.

 

Vi har också köpt en tvättmaskin – en helautomatisk, vilket är en oerhörd lyx i Nepal. De få som har tvättmaskin, har ofta halvautomatiska. Då fyller man dem själv (ofta med kallt vatten) och sedan åker tvätten runt en stund och därefter tar man upp den och skurar den ren och sedan tillbaka för sköljning i kallt vatten igen. Detta med varmvatten betraktas som en stor lyx och det känns bra att vi har försett barnhemmet med det.

 

   

Varmvattenberedare och tvättmaskin kopplas in samtidigt.                  Rörmokare på The Step.

 

 

Förra veckan åkte Rajeev och Neru med alla barn till Bhat Bhateni. Det är Kathmandus ”enda riktiga” köpcentrum (ur ett västerländskt perspektiv). Det var första gången barnen och Neru var på ett sådant ställe och det hade varit en riktig höjdardag. Rulltrapporna var visst roliga!

 

    

På Bhat Bhateni.                                                                                    Yuta och Kalpana i rulltrappan.

 

 

   

Guddu och Srijhana i nya vinterjackor.                                                  Samjhana, Smitri och Yuta i sina nya, fina jackor.                       

    

 

Under januari månad har de haft födelsedagsfester för Srijana och Guddu. De har ätit extra gott och fått var sin present.

 

Rajeev har denna månad arbetat mycket med återregistreringen av The Step. Varje år måste organisationen registreras om och för oss är det ett fullständigt obegripligt system. Det innebär otaliga besök på olika myndighetskontor. Cirka tio olika myndigheter kontrollerar oss och de skall besökas flera gånger och det skall hanteras på exakt rätt sätt. Det är ett frustrerande arbete och vi är så ofantligt tacksamma över att Rajeev har ett sådant otroligt stort tålamod. Han gör ett så fantastiskt fint arbete med The Step. Han brinner för detta och både barnen och Neru tycker väldigt mycket om honom. Som vi brukar säga; vi hade aldrig någonsin kunnat genomföra detta utan Rajeev och hans enorma engagemang!

 

Den 11 januari var Christian hos Soroptimisterna i Helsingborg och berättade om The Step och det var en väldigt trevlig kväll.

 

Den 13 januari var Sofia återigen och hälsade på särskoleklassen Blå på Tornlyckeskolan i Höganäs. Som vi har berättat om tidigare, driver ju klassen skolans café, vars överskott de har valt att skänka till The Step. När jag var där, fick jag ta emot höstterminens donation och det kändes verkligen speciellt. Tack alla fina elever!

 

Vi har fått två nya sponsorer och det är vi otroligt glada för. Det är Moll Wendén Advokatbyrå i Malmö och Global Pen i Malmö och Stockholm. Våra sponsroer som stöttar oss under några års tid, är väldigt viktiga.

 

Vi har återigen fått ett generöst bidrag från Svenska Kyrkan i Bredaryd. Flera kollekter under det senaste ett och halvt året har tagits upp till förmån för våra nio flickor i Nepal och den tacksamhet vi känner är mycket stor.

 

Innan jul fick vi också generösa bidrag av Bladhs Industri, Bladhs Plast Bredaryd och Inmedic. Tack!

 

Titta gärna på vår hemsida. Vi uppdaterar den regelbundet med både bilder och aktuella nyheter. Nu har vi en även en ny länk som heter ”Flickorna”, där varje flicka kort presenteras.

 

Sydsvenskan har återigen uppmärksammat oss och skrivit en artikel om vår resa till Nepal och vårt tid på The Step:

http://sydsvenskan.se/omkretsen/kavlinge/article616577/Har-har-nio-flickor-en-fristad.html

 

 

Med vänlig hälsning

Sofia & Christian Lindblom

www.thestep.se

 


Med vänlig hälsning

 

Sofia & Christian Lindblom

www.thestep.se