Acta Kapitalförvaltning      Konstnär Ulla Bolin      Elektrobladh  AB                 

 

                   

 

                                           

 

Nyhetsbrev från Barnhemmet The Step,

Insamlingsstiftelsen Barnhemmet Sofia,

Maj 2010

 

 

    

Smitri, Susma och Yuta                                                                       Rista, Mina, Kabita och Kalpana.

 

    

Srijana, Yuta, Smitri, Guddu, Susma och Samjhana                       Mina och Kabita

Under maj månad har det nya läsåret startat och alla flickor har börjat i sina nya klasser, eftersom samtliga blev uppflyttade en klass.

 

De är allihop friska och mår bra i övrigt. Susma, som ju är ganska ny på barnhemmet, har varit hos tandläkaren och hon håller just nu också på att få sina barnvaccinationer.

                              

 Susma hos tandläkaren                                                                  Guddu leker med lera.

 

Vi hade tyvärr en liten olycka för några veckor sedan. Gasspisen i köket fattade eld och förstörde en del av köksutrustningen. Ingen person kom till skada och elden kunde, som tur väl var, släckas ganska omgående. En målare har varit på plats och gjort det fint i köket igen och Rajeev har fått köpa mycket nytt till köket.

 

Lions International i Löddeköpinge har hjälpt oss köpa en stationär dator till barnhemmet. Bhiki undervisar barnen varje dag i hur man använder en dator och både och vi och barnen är väldigt glada för denna nya dator.

 

Anna Degerman, Barsebäck, och jag var för ett tag sedan och sålde grejer på loppis i Lund till förmån för barnhemmet. Nästan 5000 kr sålde vi för. Tack snälla Anna!

 

Kävlinge-Moderaterna hade också ett loppisbord till förmån för The Step på vårmarknaden i Kävlinge i början av maj. Drygt 3000 kr såldes det för och vi är jättetacksamma för detta bidrag från Moderaterna!

 

 

 

 

Avslutningsvis kommer ytterligare några bilder från deras resa till Chitwan och Pokhara under april månad.

 

   

 

   

 

      

 

 

Fler bilder finns på hemsidan.

 

 

Med vänlig hälsning

Sofia & Christian Lindblom

www.thestep.se