Acta Kapitalförvaltning      Konstnär Ulla Bolin      Elektrobladh  AB                 

 

                   

 

                                           

 

Nyhetsbrev från Barnhemmet The Step,

Insamlingsstiftelsen Barnhemmet Sofia,

Mars 2010

 

Mars månad inleddes med att man i Nepal under månadsskiftet februari/mars firade den stora högtiden Holi. Det är årets vattenfestival och plötsligt blir det tillåtet för alla att skvätta ned både folk och kreatur med (ofta rödfärgat) vatten. Barnen hade naturligtvis också deltagit i festligheterna och stått på terrassen och skvätt vatten på förbipasserande nere på gatan! Det här en festival som varenda nepales älskar.

 

   

Yuta och Srijana med vattenballonger.                                            Yuta kastar vattenballonger ned på gatan.

  

  

Smitri har fyllt 8 år och de hade naturligtvis ett födelsedagskalas för henne.

       

Smitri med sin födelsedagstårta.

  

Ytterlige en flicka har flyttat in på The Step och hon heter Susma Poudel och är 8 år. Susma kommer från bergen och hennes mor, som har haft svårt att försörja sig själv och sitt barn, tog henne till Kathmandu för att söka efter ett barnhem. Hon har kommit fint in i gruppen och kommer bra överens med de andra flickorna, vilket ju är jätteroligt.

 

 

Susma Poudel

  

 

Rajeev har också anställt en kvinna som både skall bo och arbeta tillsammans med Neru på The Step. Hon heter Maya Lama och är 27 år gammal. Maya kommer från samma by som Neru, så de känner varandra sedan tidigare och vi hoppas att de två skall utgöra ett bra team för våra tio flickor.

 

Maya Lama

 

En ny bärbar dator är också införskaffad med hjälp av Lions International i Löddeköpinge. Vi skall inom kort även köpa en stationär dator.

 

  

Bhiki undervisar i datorkunskap.

 

 

Sofia har varit och berättat om barnhemmet i Bredaryds församling, Svenska kyrkan. Det var en väldigt trevlig förmiddag och i samband med den dagen fick vi ett generöst bidrag, som vi är mycket tacksamma för.

 

Vi vill slutligen framföra ett särskilt tack till Jenny Hammar som har hjälpt oss göra en fin Step-broschyr. Den har vi stor glädje av när vi är ute och berättar om verksamheten och vi är väldigt tacksamma för hennes engagemang!

 

 

Med vänlig hälsning

Sofia Lindblom

www.thestep.se